top of page
"Donează sânge, fii erou!” este unul dintre cele mai longevive proiecte de donare de sânge din România.
Proiectul a fost înființat în 2001 la Cluj-Napoca de către studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu după ce o colegă a avut nevoie de transfuzii sanguine. Astfel, studenții și-au propus să întemeieze un proiect care să promoveze donarea de sânge la nivelul municipiului Cluj-Napoca, iar în timp, proiectul a fost implementat în alte 10 centre universitare medicale din țară. 
În prezent, ”Donează sânge, fii erou!” este proiectul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), aceasta fiind federația care reunește cele 11 organizații studențești mediciniști din țară – Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. În proiect sunt implicați peste 750 de voluntari. 
TEAMGRAPHIC.png
clinic.png
13
centre universitare
doctor.png
1000+
voluntari
donatori.png
10k+
donatori/campanie
Ca activități, proiectul se ocupă de promovarea donării de sânge prin organizarea de campanii de donare, publicarea de informații despre actul donării, postarea de anunțuri umanitare pentru persoanele ce necesită transfuzii sanguine și încurajarea înscrierii în Registrul Donatorilor de Celule Stem. 
vând o istorie de peste 22 ani, “Donează sânge, fii erou!”, reunește anual peste 1000 de voluntari, studenți ai Facultăților de Medicină din România, pentru a combate o problemă națională de sănătate publică, numărul insuficient al donatorilor de sânge. Inițial, proiectul s-a desfășurat doar în Cluj-Napoca, dar an de an am lucrat pentru a ne extinde, în prezent “Donează sânge, fii erou!” fiind proiectul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, federație ce reunește cele 11 organizații ale studenților mediciniști din România- Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.
După deprinderea de experiență în orașele universitare, am decis să organizăm campanii și  în micile orașe din țară, care nu beneficiază în mod uzual de același grad de promovare a donării de sânge. Astfel, din decembrie 2022, organizăm bianual campanii în toate centrele de transfuzie sanguină din România și din Chișinău.
bottom of page