top of page
  • Marc Damian

Campania Națională de Informare: “Eu pe cine salvez?”




Lipsa de sânge din spitale continuă să fie o importantă problemă a sistemului medical din România. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de anemii severe, politraumatisme sau cei care sunt pacienți oncologici. În absența unui substitut sintetic, sângele și preparatele sanguine obținute de la donatori reprezintă singura modalitate de a trata acești pacienți.



În scopul încurajării donării de sânge, echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează în perioada 15-26.04 o campanie națională de informare cu privire la donarea de sânge în cadrul Centrelor de Transfuzii Sanguină din România. În această campanie, voluntarii proiectului - studenți mediciniști și elevii școlilor postliceale sanitare - vor fi prezenți în licee și universități pentru a oferi informații esențiale despre importanța donării de sânge și procesul implicat.



Prin prezentări interactive, sesiuni de întrebări și răspunsuri, respectiv distribuirea materialelor informative, voluntarii vor încerca să sporească gradul de conștientizare în rândul tinerilor, iar prin implicarea noii generații în campanii de informare despre donarea de sânge, ne asigurăm că aceștia vor transmite mai departe informații corecte și vor împartăși cunoștințele dobândite cu ceilalți . 



De asemenea, în centrele medicale universitare, donatorii de sânge vor avea posibilitatea să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și astfel să vină în ajutorul pacienților cu boli hematologice, precum leucemii, limfoame sau mieloame.



“ Donează sânge, fii erou!” este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA). Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

4 views0 comments
bottom of page